Ensimmäisen polkupyörän ostaminen

Polkupyörä on iso hankinta, josta on varmasti iloa pitkään. Se on ekologinen kulkuväline, joka myös säästää käyttäjältään rahaa, kun varoja ei tuhraannu auton ylläpitoon tai bussilippuihin. Lisäksi polkupyöräily on mainiota arkiliikuntaa, joka kohottaa kuntoa. Kun tulee aika ostaa itselleen elämänsä ensimmäinen polkupyörä, on monia asioita, joita on muistettava pitää mielessä.

Mitä kannattaa pitää mielessä ensimmäistä polkupyörää ostaessa?

Onko ensimmäisen polkupyörän ostaminen sinulle ajankohtainen kysymys? Jos vastasit kyllä, niin mielessäsi pyörii varmasti kymmeniä kysymyksiä ja mietteitä, joihin haluaisit vastauksia. Apu menopelin valintaan löytynee kuitenkin helposti: sinun tarvitsee vain mennä lähimpään, ammattitaitoiseen polkupyöriin erikoistuneeseen liikkeeseen. Liikkeen työntekijät auttavat sinua varmasti löytämään juuri sinun henkilökohtaisiin tarpeisiisi sopivan, unelmiesi menopelin.

Tärkein asia, joka on pidettävä mielessä, on tietenkin oman ensimmäisen polkupyörän ajomukavuus: menopelin on oltava ensiluokkaisen mukava, jotta se palvelee käyttäjäänsä ensisijaisessa käyttötarkoituksessaan eli kulkuvälineenä. Valitse siis sellainen polkupyörä, jonka päällä on mukava istua ja jonka ajomukavuus on huippuluokkaa pitkilläkin matkoilla. Tärkeintä on se, että polkupyörä sopii juuri sinun makuusi.

Älä anna hinnan ratkaista

Polkupyörän hinta ei ratkaise mitään – oli se sitten kuinka edullinen tai halpa tahansa. Älä siis tuijota laitteen hintalappua ollessasi polkupyöräostoksilla, vaan keskity mahdollisimman sopivan kulkuvälineen löytämiseen. Vaikka sinulle koitettaisiinkin kaupitella kaupan uusinta ja kalleinta huippupyörää, älä osta sitä vain sen takia että sen pitäisi olla hyvä. Joskus sopivin ratkaisu ei olekaan se kallein!

Vaikka ajomukavuus onkin ensimmäistä polkupyörää hankkiessa se ykkösprioriteetti, on polkupyörällä muitakin ominaisuuksia, jotka pitää ottaa huomioon. Yksi on tietenkin ulkonäkö: valitse juuri siten muotoiltu ja sen näköinen polkupyörä, kuin sinun silmääsi miellyttää eniten. Älä valitse polkupyörän ulkonäköä vain muodin perusteella. Keskity enemmän siihen, että muotoilu sopii juuri sinun kehollesi. Kauniin näköisellä polkupyörällä on mukavampi ajella.

Pidä huoli myös turvallisuudesta

Kun olet hankkimassa ensimmäistä polkupyörääsi, on myös erittäin tärkeää muistaa pitää huolta turvallisuudestasi. Täytyy aina muistaa, että polkupyörät ovat osa liikennettä ja niitä koskevat samat liikennesäännöt kuin autoja. Onnettomuustilanteissa polkupyöräilijä jää kuitenkin poikkeuksetta aina toiseksi. Siksi täytyy ehdottomasti polkupyörän hankinnan yhteydessä muistaa hankkia se pieni, edullinen henkivakuutus, joka saattaa pelastaa henkesi: polkupyöräkypärä.