Pyöräilyvaatteiden valitseminen

Pyöräilyvaatteiden valitseminen voi olla monelle painajaismaista. Jos et tiedä, minkälaisia vaatteita pyöräilyssä tarvitsee, voi olla erittäinkin vaikeaa löytää parhaimmat ja mukavimmat vaatteet sekä lyhyille matkoille että pidemmille pyöräilyreissuille.

Lisäksi kannattaa muistaa, että esimerkiksi vuoristopyöräilylle, pitkänmatkan pyöräilylle, ja extreme-pyöräilylle on kehitetty lajiin sopivat vaatteet. Pyöräilyvaatteita valittaessa on siis suositeltavaa kysyä kaupassa ammattilaisilta vinkkejä oikeiden varusteiden ostamiseen, mikäli siihen vain on mahdollisuus. Oikean koon löytäminen on myös oleellista etenkin pyöräilyssä; liian pienet tai isot vaatteet vähentävät liikkuvuutta ja mukavuutta. Isompienkin kokojen löytäminen on tehty helpoksi Motley Denimillä, josta löytyy urheiluvaatteita myös isommille miehille.

Paita

Aina ei tarvitse laittaa päällensä tiukkaa elastaanipaitaa, vaikka edellä mainittu onkin pyöräilyyn erittäin sopiva; tiukat elastaanipaidat vähentävät muun muassa ilmanvastusta. Monet pyöräilyyn suunnitellut paidat ovat myös hengittäviä ja tehokkaita pitämään hien loitolla. On melkein sanomattakin selvää, että pitkähihaiset sopivat hyvin talvella pyöräilyyn (kerrastona), kun taas lyhythihaiset vapauttavat käsivartesi kesäaurinkoa varten.

Housut

Paitojen lisäksi myös pyöräilyshortsit ovat oleellinen osa pyöräilyvarustusta. Pyöräilyshortseissa on usein haaravälissä pehmuste, joka vähentää hankausta ja hiostavaa tunnetta. Malleja on monenlaisia, joten pyöräilijän kannattaa testata erilaisia malleja löytääkseen itselleen sopivimman. Talvella ja kylmällä säällä on kannattavaa valita shortsien sijaan pitkälahkeiset pyöräilyhousut. Pyöräilyyn on myös kehitetty puolipitkät housut (caprihousun tyyppiset), joita voi käyttää kylmemmällä säällä säärystimien kanssa, tai lämpimämmällä säällä pyöräilyshortsien sijaan.

Kengät

Vaatteiden lisäksi kunnon kengät, takki, ja muut ekstravarusteet voivat olla tarpeellisia, ellei jopa välttämättömiä pyöräilyharrastuksessa. Maantiepyöräilijöiden tulee valita kevyet lenkkarit, kun taas vuoristopyöräilijän kannattaa ostaa paksupohjaiset kengät. Jos tarkoituksena on vain pyöräillä töihin, niin sporttiset lenkkarit, jotka näyttävät myös hyvältä arkiasun kanssa, ovat oiva valinta.

Sukat

Vaikka asiaa ei aina ottaisikaan huomioon, myös sukkien tulee olla hyvät. Jalkojen hikoaminen saattaa talvella johtaa jalkojen jäätymiseen, mikäli sukat eivät poista hikeä tehokkaasti. Kesällä hikoavat jalat voivat johtaa rakkojen syntymiseen. Puuvillasukkia tulisi siis välttää, ja kunnollisten urheilusukkien ostaminen on erittäin suositeltavaa.

Muihin varusteisiin kuuluvat esimerkiksi hanskat, jotka voivat olla pyöräilyssä erittäin käytännöllisiä. Lisää vinkkejä pyöräilyvaatteiden valitsemiseen löytää Rein nettisivuilta.