Pyöräkilpailut

Maantiepyöräily on tänään yks maailman suosituin kisamuoto ja Euroopassa ajetaan monia isoja kilpailuja vuosittain. Ranskassa maantiepyöräily on tosi suosittu ja maan suurin kilpailu on Tour de France tai Ranskan ympäriajo suomeksi.

Tour de France ajetaan aina heinäkuussa ja kisa on yksi Grand Tour:in kolmesta kisoista. Toiset Grand Tour-kisat ovat Giro d’Italia ja Vuelta a España. Giro d’Italia ajetaan Italiassa toukokuussa ja Vuelta a España ajetaan joka syyskuu Espanjassa. Kaikki Grand Tour-kisat ajetaan kolmen viikon ajassa eli ajetaan monissa eri vaiheissa. Tour de France on vanhin Grand Tour-kisoista ja pidetään kaikkien arvostetuimmista pyöräkilpakisoista maailmassa. Jos tykkäät maantiepyöräilykilpailuista ja vedonlyönnistä voit mennä Betsafein kotisivulle ja lyödä vetoa kuka voittaa Tour de France ja toiset Grand Tour-kisat. Siellä voit myös lyödä vetoa muista pyöräilykilpailuistakin.

Toiset suositut maantiepyöräilykisat jotka ajetaan monen päivän ajassa ovat Giro di Lombardia (Italiassa), Tour de Flanders (Belgiassa) ja Paris-Roubaix (Ranskassa). Tottakai on myös olemassa maantiepyöräilykisoja joita ajetaan vain yhdessä päivässä mm. Paris Tours (Ranskassa), Le Flèche Wallonne (Belgiassa), Vattenfall Cyclassics (Saksassa), Amstel Gold Races (Hollannissa) ja GP de Quebec (Kanadassa).

Pyöräilyssä löytyy muitakin lajeja kun maantiepyöräily. Toinen suosittu laji on alamäkiajo, joka on eräs maastopyöräilyn alalaji. Alamäkiajossa, tai deehoossa (downhill), on tavoitteena päästä alas rinteeseen mahdollisimman nopeasti. Alamäkikisoja, ja muita maastopyöräilykisoja, on monia ympäri maailmaa. Iso-Britanniassa ajetaan mm. Mountain Mayhem ja XTERRA England 6-hour Endurance Race, Australiassa ajetaan Kanangra Classic ja Ranskassa ajetaan Roc d’Azur ja Forestière.

Isoimmat pyöräilykisat ajetaan täällä Euroopassa. Ranska, Italia ja Belgia näyttää olevan maailman sousituimmat maat jos haluaa osallistua isoon pyöräilykisaan. Mutta kisoja järjestetään myöskin muissa maissa niin kuin Japanissa, Kiinassa ja Indonesiassa.