Suomalaisia ratapyöräilijöitä

Suomalaisia ratapyöräilijöitä löytyy useampikin. Paul Beckman edusti Suomea kaksisissa olympialaisissa mutta ilman sen kummempaa menestystä. Paras sijoitus oli vuoden 1949 MM-kisojen jaettu yhdeksäs sija.

Mira Kasslinin menestys arvokisoissa jäi myös kehnon laiseksi ja onnettomuus oli katkaista uran kokonaan vuonna 1998. Kasslinin isosetä Onni Kasslin oli myös tunnettu ratapyöräilijä.

Ilpo Kyllönen voitti urallaan 34 SM-mitalia. Sekä hän on myös Pohjoismaiden voittaja vuodelta 2003.
Kari Puisto oli ratapyöräilijä 70- ja 80-luvuilla. Hän osallistui yksitoista kertaa MM-kisoihin tuona aikana ja on voittanut PM-kisoissa pronssia joukkueajossa 100km matkalla.

Wackströmin perheestä ja suvusta tulee useita ratapyöräilijöitä. Ole oli näistä ensimmäinen ja hänen saavutuksiin kuuluu mm. Pohjoismaiden mestaruuspronssi joukkueajossa vuosilta -64, -68 ja -71. Myös hänen veljensä Erik ja Bror olivat pyöräilijöitä. Olen pojat Patrick ja Sixten ovat myös entisiä pyöräilijöitä. Patrickin tilillä on vuosien 1977 ja 1983 väliltä yhdeksän henkilökohtaista SM-titteliä ja useita mestaruuksia myös joukkuekisoista. Sixten oli enemmänkin maantiepyöräilijä.

Tämän päivän tunnetuin ratapyöräilijä on Hiski Kanerva.